Hoe Het Begon

Home 9 Hoe Het Begon

Hoe Het Begon

Op 7 jarige leeftijd had ik mijn eerste ervaring van nabij, met een voor toen in die tijd behoorlijk grote en imposante Jukebox. Voor het eerst in mijn leven gingen we met het hele gezin op vakantie.  De reis ging helemaal naar Limburg en dit was een heuse onderneming.

In Valkenburg klom de auto van mijn vader een grote berg op, dit bleek een flinke dobber te zijn. Na vele angstige momenten die wij met zijn allen moesten ondergaan strandde de auto halverwege de berg. Mijn vader was nog niet zo goed bekend met het principe versnellingsbak en wij konden dan ook niet wachten totdat we de auto uit waren.

Nadat er door een passant instructies waren gegeven reden wij kort daarop het campingterrein op. Nu kon het grote avontuur beginnen, de kantine van de camping met zijn vele lampjes voor de ramen trokken als een magneet mijn aandacht. Binnen stond groots en prachtig verlicht een Jukebox van het merk Seeburg, ik vond hem helemaal geweldig en deze Jukebox eiste al mijn aandacht op.

Zonder geld in te werpen werkte deze Jukebox niet en onmiddellijk werd mijn wekelijkse zakgeld onttrokken uit vaders portemonnee, een kwartje. Meteen teruggekomen met het kwartje werd uitvoerig met mijzelf overlegd over de keuze van het liedje. Ik had slechts twee keuzes en dit werden na de herkenning op de titelkaartjes Limbo Rock en als 2e Harlekino!!

Met het inwerpen van mijn hele budget zakgeld van een week volgde het spannende moment om de toetsen te bedienen. Er kwam beweging in de Jukebox, de spanning steeg ten top. Na enkele minuten zonder dat er ook maar een muzikale noot uit de Jukebox kwam, moest ik vaststellen dat het kwartje vergokt was. Met een beklag bij de beheerder die mij hierop liet weten dat de Jukebox al enkele weken kapot was werd ook mijn vakantiegevoel helaas direct een stukje minder.

13 Jaar later speurde ik mijn hele omgeving af op zoek naar een Jukebox. Het liet mij steeds al die jaren niet los, het bleek een Seeburg V200 te zijn die in de kantine op vakantie in Limburg stond. Bij een autosloperij in een schuur vond ik na aanwijziging een Wurlitzer 3000.

jukeboxen

Deze Jukebox zag er helaas niet florisant uit. De man wilde 250 gulden en zou hem voor dit bedrag bij mij thuis bezorgen. De deal werd gesloten en ik had mijn allereerste Jukebox aangekocht.

Na maanden in mijn vrije tijd met noeste arbeid aan de Jukebox te sleutelen en poetsen was het echter niet zo lang genieten van deze Jukebox, er had zich inmiddels al een nieuwe Jukebox aangemeld.

Eind jaren 70 waren er op Nederlandse bodem niet veel Jukeboxen voor handen door de introductie van de live Music Centre achter de bar.

pick up

Dit kostte de klant niets en de Jukebox werd hierdoor enigszins overbodig. Vele jaren later kwam de Jukebox weer in opmars en is sindsdien populairder dan ooit.

Vele liefhebbers hebben inmiddels in Nederland een Jukebox in hun bezit en genieten misschien wel op dit exacte moment van hun lievelingsplaatje………….

Met vriendelijke groet,

 

Harold Hoetink

Jukebox Specialist

SINDS 1985 GESPECIALISEERD IN AUTHENTIEKE JUKEBOXEN

Bij aankoop van een Jukebox ontvangt u altijd standaard 1 jaar volledige garantie. Uw Jukebox wordt gratis thuis afgeleverd en u ontvangt een cadeau bij aankoop. 100% Satisfaction guaranteed!

Bezoek onze showroom

Enkel originele authentieke Amerikaanse Jukeboxen vindt u bij Jukebox Specialist te Deventer. Wilt u meer informatie over een Jukebox, hulp bij storing of een bezoekje brengen aan onze showroom, neemt u dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Contact

Bezoekadres
G.J.L. Ankersmitlaan 41
7411 AS Deventer
Tel: 06-10 900 822

Postadres
Zwolseweg 105
7412 AC Deventer