Historie AMI

Home 9 Historie AMI

Historie AMI

AMI werd in 1909 opgericht onder de naam National Automatic Music Co. Het bedrijf fabriceerde geautomatiseerde piano’s en bedacht een mechanisme voor het selecteren van muziek rollen. Dit mechanisme zou later verder ontwikkeld en toegepast worden in AMI Jukeboxen. De eerste AMI Jukebox kon beide zijden van 10 platen afspelen en beschikte hiermee over 20 selecties. Het selectie mechanisme had de potentie om verder ontwikkeld te worden en uitgebreidt met aantallen selecties en werd hierdoor de basis van het selectiesysteem van de AMI Jukeboxen voor de volgende 30 jaar.

AMI

Het bedrijf kreeg een nieuwe naam na de tweede wereldoorlog en ging verder onder de naam Automatic Musical Instruments. Er werden contracten afgesloten en onder licentie werden enr wereldwijd onder de naam AMI Jukeboxen geproduceerd. Zo werd er in Engeland onder de naam BAL-AMI gefabriceerd, in Denemarken onder de naam IMA-AMI en in Frankrijk onder de naam EDEN-AMI. Het bedrijf AMI werd in 1962 opgekocht door The Automatic Canteen Company en gefuseerd met ROWE AC Services, een fabrikant van munt selecterende cola machines. Het bedrijf ROWE International produceerd vandaag de dag nog steeds Jukeboxen.

AMI

De ‘Top Flight’ Jukebox uit 1936 is een klassiek voorbeeld voor de bekende Art Deco styling. Met zijn dunne en moderne lijnen en hoogstaande gedetailleerde afwerking. De Jukebox was voorzien van het originele selectiesysteem en kon 20 selecties maken. In 1946 kwam AMI op de markt met het model A, ookwel genoemd de moeder van het plastic. Deze grote verlichte en kleurige Jukebox was voorzien van semi transparant kunststof en gekleurde glazen zuilen. De AMI-A werd een groot succes in de na-oorlogse Jukebox markt. AMI kwam in 1957 op de markt met het model AMI-H. De AMI-H kreeg een nieuw selectiesysteem en had met zijn ontwerp grote referentie naar de autobranche. De jukebox was voorzien van transparant glas en een chromen bumper. In 1961 kwam AMI met de “Continental’ op de markt. Deze Jukebox had een sterke sci-fi achtige uitstraling met gebogen titelbord en een glazen dome.

Jukebox Specialist

SINDS 1985 GESPECIALISEERD IN AUTHENTIEKE JUKEBOXEN

Bij aankoop van een Jukebox ontvangt u altijd standaard 1 jaar volledige garantie. Uw Jukebox wordt gratis thuis afgeleverd en u ontvangt een cadeau bij aankoop. 100% Satisfaction guaranteed!

Bezoek onze showroom

Enkel originele authentieke Amerikaanse Jukeboxen vindt u bij Jukebox Specialist te Deventer. Wilt u meer informatie over een Jukebox, hulp bij storing of een bezoekje brengen aan onze showroom, neemt u dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Contact

Bezoekadres
G.J.L. Ankersmitlaan 41
7411 AS Deventer
Tel: 06-10 900 822

Postadres
Zwolseweg 105
7412 AC Deventer