Onderhoud Jukeboxen

Home 9 Onderhoud Jukeboxen

Onderhoud Jukeboxen

Hoe vaak heeft mijn Jukebox een onderhoudsbeurt nodig?

Iedere Jukebox heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalde vroeger dat er na 2000 afgespeelde plaatjes er een onderhoudsbeurt moest plaatsvinden. Door het veelvuldig afspelen van plaatjes kan een jukebox door slijtage euvels gaan vertonen. Motoren gaan meer werk verzetten waardoor wikkelingen van motorankers overbelast kunnen raken, contact schakelingen kunnen slijten en hierdoor kunnen vele nieuwe problemen optreden die ervoor zorgen dat uw Jukebox niet optimaal meer presteert en storingen gaat vertonen.

U kunt bij de Jukebox Specialist terecht voor onderhoud aan uw Jukebox. Nadat een Jukebox bij ons technisch onder handen is genomen, is het aan te bevelen om eens in de vijf jaar onderhoud aan uw Jukebox uit te laten voeren. In de meeste gevallen kan een onderhoud vrij eenvoudig en ook nog eens gewoon aan huis worden uitgevoerd. Wij adviseren u om tijdens een telefonisch contact samen de mogelijkheden en problemen door te nemen.

Wat houdt een kleine of grote beurt in?

Vanwege de veel langer geworden onderhoudsintervallen en het vele rouleren van eigenaar in de afgelopen 60 jaar is er van een traditioneel ‘kleine en grote beurt’-regime bij de meeste Jukeboxen eigenlijk al geen sprake meer. Het onderhoud aan een Jukebox kunnen we indelen in vier categorieën: [toggle title=’Vaste inspectie’ close=’true’]Het 5 jaarlijkse controlemoment voor de Jukebox. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de motoren, contactschakelingen, de selectie-unit, het mechaniek en alle overige kritische punten. Bovendien wordt dan ook het gehele mechaniek nagekeken en wordt er olie gedaan op cruciale onderdelen en worden er kapotte onderdelen vervangen.

Reparatie aan slijtagedelen

Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de tandwielen, snaren en de naald.

Tijd- of rotatiegebonden vervanging

Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verstreken rotaties of bewegingen, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de naald.

Onvoorziene reparatie

Voor veel onderdelen bestaat er geen vooraf bepaalde levensduur, Omdat vele Jukeboxen als sinds 1950 in de roulatie zijn veelal diverse eigenaren hebben gehad met hun bijbehorende afspeelgedrag is het vaak moeilijk in te schatten wanneer een onderdeel kapot gaat of vervangen dient te worden. Hierdoor kunnen kosten voor onvoorziene reparaties vaak onverwachts komen en deze kosten zijn afhankelijk van de oorzaak.

 Onderhoud

Wat kost het onderhoud van mijn Jukebox?

Het is natuurlijk lastig om vooraf in te schatten of en met welke onvoorziene reparaties u te maken krijgt. Vele factoren spelen hierin een rol. Waar komt de Jukebox vandaan en in welke staat verkeerd hij momenteel. Is de Jukebox goed onderhouden?

Van het meeste onderhoud kunnen wij de kosten echter redelijk nauwkeurig inschatten. Heeft u vragen met betrekking tot een onderhoud of reparartie aan uw jukebox dan staan wij u graag te woord.

Jukebox Specialist

SINDS 1985 GESPECIALISEERD IN AUTHENTIEKE JUKEBOXEN

Bij aankoop van een Jukebox ontvangt u altijd standaard 1 jaar volledige garantie. Uw Jukebox wordt gratis thuis afgeleverd en u ontvangt een cadeau bij aankoop. 100% Satisfaction guaranteed!

Bezoek onze showroom

Enkel originele authentieke Amerikaanse Jukeboxen vindt u bij Jukebox Specialist te Deventer. Wilt u meer informatie over een Jukebox, hulp bij storing of een bezoekje brengen aan onze showroom, neemt u dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Contact

Bezoekadres
G.J.L. Ankersmitlaan 41
7411 AS Deventer
Tel: 06-10 900 822

Postadres
Zwolseweg 105
7412 AC Deventer