Historie Rock-Ola

Home 9 Historie Rock-Ola

Historie Rock-Ola

Rock-Ola werd in 1926 opgericht door David C. Rockola geboren te Canada. David werkte in zijn jongere jaren als monteur in een winkel waar men munt selecterende apparaten repareerde. Hij besloot voor zichzelf te beginnen en gebruikte voor het merk zijn eigen achternaam, Rock-Ola was geboren.

David C. Rockola

In 1930 ging Rock-Ola ook flipperkasten en vele andere apparaten produceren en hiermee werd het productassortiment van Rock-Ola dan ook flink uitgebreid. Toen de vraag naar munt opererende platenspelers, later ook wel Jukeboxen toenam kocht Rock-Ola een bestaand selectiemechanisme van een man genaamd Smythe. Rock-Ola zette er zijn eigen engineers op en het selectiesysteem werd productietechnisch klaargemaakt. Het 12 selecties mechanisme werd in een Jukebox geplaatst en hiermee was de eerste Jukebox van Rock-Ola geboren.

Rock-Ola

Omdat Rock-Ola reeds zeer succesvol was in de verkoop van zijn producten voelde Wurlitzer zich tot bedreigd door de overstap naar productie van Jukeboxen van Rock-Ola. Wurlitzer probeerde Rock-Ola er van te overtuigen dat er geen ruimte was voor nog een speler op de markt, maar Rock-Ola was hier niet van onder de indruk en ging door met zijn productie van Jukeboxen. Wurlitzer klaagde hierop Rock-Ola aan voor 1 miljoen dollar, een immens bedrag vanwege een inbreuk op het patent van het mechanisme dat Smythe had ontworpen. Rock-Ola won uiteindelijk deze rechtszaak maar had hierdoor wel kosten van een half miljoen dollar gemaakt. Het bedrijf werd hierdoor wel geraakt, maar gelukkig niet kwetsbaar.

Rock-Ola

In 1939 introduceerde Rock-Ola een serie van Jukeboxen genaamd ‘Luxury Light-Up’ deze serie zou later zeer succesvol worden. Na de 2e wereldoorlog kwam Rock-Ola op de markt met de zogeheten ‘Magic Glow’ serie Jukeboxen modellen Rock-Ola 1422, 1426 en 1428. Tijdens de 50er en 60er jaren was Rock-Ola reeds uitgegroeid tot een waardige speler op de markt en een gerenommeerd bedrijf. Het bedrijf was altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en concepten en kwam uiteindelijk met een nieuwe Jukebox op de markt, deze Jukebox was klein en compact en kon zelfs aan de muur worden opgehangen.

Toen in de jaren 70 de vraag naar Jukeboxen stagneerde gebeurde er binnen het bedrijf nog zeer weinig en had het moeite om te overleven. Het bedrijf werd uiteindelijk verkocht aan Glenn Streeter, eigenaar van Antique Apparatus Co. Hij bleef de naam Rock-Ola gebruiken en blies het merk nieuw leven in. Rock-Ola produceert vandaag de dag nog steeds Jukeboxen.

Jukebox Specialist

SINDS 1985 GESPECIALISEERD IN AUTHENTIEKE JUKEBOXEN

Bij aankoop van een Jukebox ontvangt u altijd standaard 1 jaar volledige garantie. Uw Jukebox wordt gratis thuis afgeleverd en u ontvangt een cadeau bij aankoop. 100% Satisfaction guaranteed!

Bezoek onze showroom

Enkel originele authentieke Amerikaanse Jukeboxen vindt u bij Jukebox Specialist te Deventer. Wilt u meer informatie over een Jukebox, hulp bij storing of een bezoekje brengen aan onze showroom, neemt u dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Contact

Bezoekadres
G.J.L. Ankersmitlaan 41
7411 AS Deventer
Tel: 06-10 900 822

Postadres
Zwolseweg 105
7412 AC Deventer