Te koop: Wurlitzer 2000

Home 9 Te koop: Wurlitzer 2000

Te koop: Wurlitzer 2000

Wurlitzer model 2000

De Wurlitzer model 2000 Centennial werd uitgebracht in 1956 en is momenteel te koop bij Jukeboxspecialist.

Dit is een Wurlitzer bij uitstek, daar dit de eerste Wurlitzer betreft met een 200 selectie, waarvan ooit een kleine 5000 stuks de fabriek uitrolden. Echter door de te hoge productiekosten werd de productie hiervan vroegtijdig gestaakt.

Amerika was in die tijd de money maker, maar doordat er teveel in het programma Books werd eindeloos afgetuurd door klanten, besloten de vele exploitanten om deze te vervangen voor een groot overzichtelijker titelbord rek.

Een Wurlitzer 2000 waarvan de draaiboekjes nog aanwezig zijn worden een zeldzaamheid.

Door de drukknop bediening slaan de pagina’s om, dit is een innovatief ontwerp waardoor het gehele mechanisme zichtbaar blijft.

Deze uitvoering heeft een panoramische frontruit, het topglas is verlicht in de naam Wurlitzer. De grill is 3-delig waarvan het midden in puntvorm naar voren komt. Aan weerszijden van deze Wurlitzer Jukebox grill zijn 2 slanke lichtpilasters geplaatst met gestippelde figuraties die licht uitstralen in de kleuren groen en met roodvlakken.

Het Cobra Hi-Fi naaldsysteem heeft een bereik tot 17.000Hz, wat bijzonder was voor die tijd. Er zijn een 5-tal speakers geplaatst, waarvan 3 grote 12 inch breedband speakers en een 2-tal Hi-Fi speakers, die door een vernuftige cross-over netwerk worden aangestuurd, dit allen tezamen goed voor een spectaculaire sound.

Deze Wurlitzer 2000 Jukebox is door Jukebox Specialist volledig en in uitzonderlijke staat teruggebracht in zijn oude glorie.

Jukebox Specialist staat garant voor deze uitvoerige restauratie met 1 jaar garantie.

Mvg,

Uw Jukebox Specialist

Harold Hoetink.

Jukebox Specialist

SINDS 1985 GESPECIALISEERD IN AUTHENTIEKE JUKEBOXEN

Bij aankoop van een Jukebox ontvangt u altijd standaard 1 jaar volledige garantie. Uw Jukebox wordt gratis thuis afgeleverd en u ontvangt een cadeau bij aankoop. 100% Satisfaction guaranteed!

Bezoek onze showroom

Enkel originele authentieke Amerikaanse Jukeboxen vindt u bij Jukebox Specialist te Deventer. Wilt u meer informatie over een Jukebox, hulp bij storing of een bezoekje brengen aan onze showroom, neemt u dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

Contact

Bezoekadres
G.J.L. Ankersmitlaan 41
7411 AS Deventer
Tel: 06-10 900 822

Postadres
Zwolseweg 105
7412 AC Deventer